John K. Raustein

Når alt vi vet blir fremmed (omstridte beslutninger). Foto: Øystein Thorvaldsen.

Anmeldelse av utstillingen Når alt vi vet blir fremmed (omstridte beslutninger) på Sølvberget galleri på CONTEMPORARY ART STAVANGER

Tekstil i bøtter og spann

Review : Astrid Helen Windingstad

John K. Rausteins utstilling Når alt vi vet blir fremmed (omstridte beslutninger) på Sølvberget galleri åpner seg mot samfunnets flyktighet, stadige sosiale polariseringer, minner og eksistensielle dilemmaer. Denne utstillingen kjennes på kroppen. Teksten er publisert i samarbeid med tidsskiftet Kunsthåndverk.

Før besøket på Sølvberget galleri hadde jeg lest om John K. Rausteins store skulpturelle tekstilinstallasjoner at de ikke bare var store objekter som var kledd i tekstiler, men at de ofte dekket hele utstillingsrommet. Det gjør de også her. Men på Sølvberget galleri er det veldig høyt under taket ved inngangspartiet til utstillingsrommet, og dette har Raustein mesterlig benyttet seg av ved å trekke en tekstilskulptur over flere etasjer. Man trekker umiddelbart øynene oppover, det gir rom for mer luft, og lyden er ikke så dempet som man forventer. Det skaper et monumentalt og overraskende åpent førsteinntrykk som bryter med forventningen om å komme rett inn i et tekstilpakket rom. Men la det ikke være noen tvil: Hele rommet er pakket inn i tekstiler. Det er tøykledde oppbevaringshyller, armeringsjern, geometriske former, konveks og konkav og draperier fra tak til gulv.



Les hele anmeldelsen HER


Når alt vi vet blir fremmed (omstridte beslutninger). Foto: Øystein Thorvaldsen.

Når alt vi vet blir fremmed (omstridte beslutninger). Foto: Øystein Thorvaldsen.